Sentimentele mele

Dupa ce am scris articolele mele “Prietenia in mileniul III” si “Baia cu spuma…” am primit multe comentarii in care mi se reprosa faptul ca sunt prea negativist si ca vad lumea si sentimentele umane dintr-o perspectiva foarte intunecata.

Spre surprinderea mea placuta, am primit ieri link-ul catre un articol din ziarul “Ziarul” in care se face referire la profunzimea sentimentului de dragoste in zilele noastre. Articolul se intituleaza “Romeo si Julieta17_Buc” si este scris de domnul Julius Constantinescu.

Va las si pe voi sa-l cititi si sa-mi spuneti daca nu credeti ca , in zilele noastre, dragostea, romantismul si iubirea sincera nu sunt niste elemente perimate care apartin trecutului si ca noi toti ar trebui sa ne comportam ca niste robotei care trec prin viata ca gasca prin apa fara sa ne pese de absolut nimic!

In metrou, doua fete de liceu dragutele, imbracate decent (totusi, suficient cat sa-l scoata din minti pe Irinel), discuta despre nenorocitul de Cristi. Inteleg ca musiu Cristi e prietenul uneia dintre ele; cealalta o prevenise din capul locului ca asta e un nenorocit, stia toata scoala, dar n-avusese cu cine povesti; aburii iubirii ii luasera mintile prietenei lui Cristi. Pana in week-end, cand l-a prins.
Deci, se intalnesc sambata si isi pun problema, absolut fireasca intre doi liceeni: „Unde mergem, la tine sau la mine?”. In cele din urma, se decid sa mearga la Cristi (in caz ca sunteti parintii lui, sa stiti ca loaza de Cristi n-a facut nici un referat la info cat ati fost plecati, ci a venit cu gagici acasa). „Fata, cum am intrat, m-am repezit la calculatorul lui. Chiar era stricat, nu mintise ca n-a putut intra pe messenger”. „Da’ lu’ aia din Oradea cum i-a dat atunci accept?”, infige cealalta un cutit in spatele lui Cristi. „A zis ca n-o cunoaste, nu stie cine e. A dat asa, la misto. S-a jurat”. „Hai, fata, ca esti proasta. E un nenorocit care da accept la toate fufele de pe net”.
In fata acestui argument atat de solid, eu, unul, l-as fi parasit imediat pe nemernic si m-as fi cuplat, numa’ de-a dracu’, cu unu’ de pe sentimente.ro. Dragostea, insa, poate depasi orice obstacole: „Fata, mi-a demonstrat ca ma iubeste. Am fost la un internet caffe si le-a dat reject la toate de fata cu mine!”. „Deci v-ati impacat?”. „Da”. „Sa nu-mi spui ca v-ati si pupat!”. „Ba da”. „Fata, esti nebuna. Tu chiar il iubesti…”. Gagica lui Cristi suspina incetisor, cam ca Adela Popescu cand se uita la Bordeianu (sau oriunde): „Iti dai seama, fata, ca le-a dat reject la toate alea pentru mine?”.
Le-am multumit in gand fetelor: daca Euripide, Virgiliu sau Ovidiu au scris despre Orfeu, care a coborat in Infern dupa Euridice, iar Homer despre incercarile prin care a trecut Ulise pentru a ajunge acasa, la Penelopa, eu am avut sansa sa scriu despre Cristi, care, in numele iubirii pentru gagica-sa, le-a dat reject la toate fufele de pe net.

Sursa articolului preluat din ziarul “Ziarul”  (“http://ziarulziarul.ro/article/romeo-si-julieta17buc-43390.html”) nu mai este disponibila online.

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Sentimente:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.