Hristos a Inviat!

Astazi va propun sa cititi un articol scris de domnul George Stanca , publicat in cotidianul “Adevarul”, in care este descrisa atmosfera noptii de Inviere in Bucuresti. Sunt de acord cu cele relatate in acest articol si de aceea va recomand sa-l cititi.

Concluzia articolului este interpretabila, dar pare din ce in ce mai sigur ca romanii tind sa se indeparteze de semnificatiile sarbatorilor traditionale, totul alunecand intr-o panta a derizoriului si a kitsh-ului comercial.

Lectura placuta!

“Nu am mai recunoscut nimic din febra bucureşteanului. S-au schimbat obiceiurile, s-au schimbat economia, geografia economică a Capitalei. Nu am nostalgia vremilor când fentai miliţia aducând de la ţară, ascuns în portbagaj, un miel, nu le regret. Evlavia atunci interzisă era însă mai profundă, avea în ea şi o doză de protest. Doar că acum bucureşteanul nu mai cumpără de Paşte ouă, miel, leuştean sau legume.”

Continuarea articolului preluat din cotidianul “Adevarul” se gaseste <<aici>>

3 comentarii la „Pastele in Bucuresti”
  1. e trist ca oamenii in ziua de azi nu mai au respect pentru nimeni si nimic. Uneori am impresia ca generatia de azi e o spoiala :nimic sfant,totul e o fatada.Am constatat cu tristete ca nu se mai citeste in ochii omului de azi bucuria unei sarbatori.trist

  2. trist intr-adevar faptul ca in ziua de azi nu se mai tine cont de adevaratele semnificatii ale sarbatorilor. de Craciun e mos craciun, de Paste e iepurasul…tot ce conteaza este partea materiala. Mi-am petrecut pentru prima oara in viata mea Pastele in Bucuresti si pot sa spun ca am ramas total dezamagita. Printre oamenii care au asistat la slujba de Inviere doar cateva persoane au ascultat cu adevarat slujba. Restul venisera intr-adevar numai pentru “lumina” – o lumanare aprinsa, si atat…

  3. Am fost si eu cu o prietena la biserica (nota: sunt ateu), mai mult ca eram curios sa vad cum arata biserica unde am fost botezat si in care nu am mai pasit de 20 de ani…

    Am fost si eu dezgustat de lipsa totala de respect, obraz, buna crestere, etc. Cireasa de pe tort a fost cand, dupa varianta “scurta” a slujbei (cea tinuta afara la miezul noptii), unul din preoti i-a rugat (diplomaticeste vorbind) sa nu se mai inghesuie ca nemancatii la “pashti”. Priceless!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *