Pastele in Bucuresti

Hristos a Inviat!

Astazi va propun sa cititi un articol scris de domnul George Stanca , publicat in cotidianul „Adevarul”, in care este descrisa atmosfera noptii de Inviere in Bucuresti. Sunt de acord cu cele relatate in acest articol si de aceea va recomand sa-l cititi.

Concluzia articolului este interpretabila, dar pare din ce in ce mai sigur ca romanii tind sa se indeparteze de semnificatiile sarbatorilor traditionale, totul alunecand intr-o panta a derizoriului si a kitsh-ului comercial.

Lectura placuta!

„Nu am mai recunoscut nimic din febra bucureşteanului. S-au schimbat obiceiurile, s-au schimbat economia, geografia economică a Capitalei. Nu am nostalgia vremilor când fentai miliţia aducând de la ţară, ascuns în portbagaj, un miel, nu le regret. Evlavia atunci interzisă era însă mai profundă, avea în ea şi o doză de protest. Doar că acum bucureşteanul nu mai cumpără de Paşte ouă, miel, leuştean sau legume.”

Continuarea articolului preluat din cotidianul „Adevarul” se gaseste <<aici>>

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Social:

roxanica

e trist ca oamenii in ziua de azi nu mai au respect pentru nimeni si nimic. Uneori am impresia ca generatia de azi e o spoiala :nimic sfant,totul e o fatada.Am constatat cu tristete ca nu se mai citeste in ochii omului de azi bucuria unei sarbatori.trist

Silvia

trist intr-adevar faptul ca in ziua de azi nu se mai tine cont de adevaratele semnificatii ale sarbatorilor. de Craciun e mos craciun, de Paste e iepurasul…tot ce conteaza este partea materiala. Mi-am petrecut pentru prima oara in viata mea Pastele in Bucuresti si pot sa spun ca am ramas total dezamagita. Printre oamenii care au asistat la slujba de Inviere doar cateva persoane au ascultat cu adevarat slujba. Restul venisera intr-adevar numai pentru „lumina” – o lumanare aprinsa, si atat…

eFTy

Am fost si eu cu o prietena la biserica (nota: sunt ateu), mai mult ca eram curios sa vad cum arata biserica unde am fost botezat si in care nu am mai pasit de 20 de ani…

Am fost si eu dezgustat de lipsa totala de respect, obraz, buna crestere, etc. Cireasa de pe tort a fost cand, dupa varianta „scurta” a slujbei (cea tinuta afara la miezul noptii), unul din preoti i-a rugat (diplomaticeste vorbind) sa nu se mai inghesuie ca nemancatii la „pashti”. Priceless!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.