“Banale motive administrative”

Președintele Klaus Iohannis a pierdut în această săptămana mult capital de încredere, fiind una dintre cele mai negre perioade de când și-a început mandatul. Și aici nu mă refer la cei zeci de mii de fani pe care i-a pierdut pe Facebook, ci la acțiunile domniei sale care sunt în opinia mea unele dintre cele mai mari neînpliniri de până acum ale mandatatului pe care îl exercită.

Principalul lucru pe care l-a pierdut este încrederea acordată de o parte a societății românești în puterea dumnealui de a schimba lucrurile și de a termina o dată pentru totdeauna cu înțelegerile de culise care se opun aplicării legii. Atât cei care l-au votat, cât și o parte dintre cei care nu l-au votat, își doresc ca lucrurile să se schimbe în bine în România, de unde apare și presiunea socială ca toate hotărârile judecătorești să fie puse în aplicare deîndată așa cum sunt ele formulate. Iar atunci când o hotărâre rămasă definitivă este executată la mai mult de un an de la pronunțare, societatea în ansamblu nu se așteaptă ca tocmai Președintele României să catalogheze executarea acesteia drept “banale motive administrative” care pot conduce la suprimarea “libertății de exprimare media”.

Mă așteptam ca domnul Klaus Iohannis să susțină respectarea hotărârilor judecătorești în cazul trustului de presă Intact nu din răzbunare pentru că Intact i-a făcut o campanie denigratoare înainte să fie ales, ci pentru că funcția dumnealui îi impune să vegheze la respectarea statului de drept, iar o hotărâre judecătorească luată în  numele legii chiar asta reprezintă. Ce mesaj înțeleg cetățenii atunci când Președintele țării bagatelizeaza puterea unei hotărâri judecătorești? Oare nu vor apărea și alți cetățeni care, luând exemplul domnului Klaus Iohannis, vor îndemna la nerespectarea hotărârilor judecătorești?

Chiar dacă, după mai multe zile de la această declarație, domnul Klaus Iohannis a revenit cu o altă declarație care nuanțează aspectele afirmate anterior, prejudiciul de imagine este indubitabil. Va fi greu de combătut de acum încolo, mai ales într-o dezbatere electorală, faptul că domnul Președinte nu promovează interesele trustului Intact.

Profitând de acesta situație adversarii politici ai domnului Klaus Iohannis au readus în discuția publică faptul că domnul Președinte a pierdut o casă în Sibiu pe baza unei hotărâri definitive și irevocabile, hotărâre care încă nu a fost pusă în aplicare, deși a fost formulată anul trecut. Presupun că hotărârea nu a fost încă pusă în aplicare deoarece împotriva acesteia s-a formulat o cale extraordinară de atac care încă se judecă. În ipoteza în care această cale extraordinară de atac va fi respinsă, nu putem decât specula dacă cetățeanul Klaus Iohannis va respecta hotărârea instanței sau nu, în funcție de cum se va inspira din exemplul formulat de Președintele Klaus Iohannis…

Sursa video: digi24.ro

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Politica:

Elena

Ideea e ca Iohannis nu ar fi genul de presedinte corupt, sau cel putin nu in aceeasi cantitate cu precedentii dar si cei din actualul guvern. Doar ca e mult prea absent din viata politica. Cred ca mai multa implicare l-ar ajuta pe el, ca presedinte, dar si pe noi, oamenii de rand, prin evolutia tarii.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.