La vremuri noi, tot noi!

“Niciodata sa nu zici niciodata!” Acesta este un dicton pe care mi l-a spus mai demult o domnisoara. Se referea la o disputa personala pe care o aveam noi doi. Intre timp evenimentele s-au desfasurat intr-un mod neprevazut de mine si am ajuns sa ii dau dreptate. Desi eram convins ca un anume lucru nu avea cum sa se intample, desfasurarea normala a lucrurilor mi-a aratat ca acesta poate avea loc.

Acelasi lucru l-am patit acum cateva zile. Totul a inceput de la o discutie cu un prieten cu privire la cine ii va lua locul domnului Teodor Melescanu, fost vicepresedinte al Senatului, actual Ministru al Apararii. Optiunile lui includeau si pe doamna Norica Nicolai, senator PNL. Eu eram de parere ca asa ceva nu va fi posibil niciodata. Contrar parerilor mele, timpul i-a dat dreptate prietenului meu…

Ce m-a determinat sa am aceasta parere? Nu am nimic cu pregatirea profesionala sau politica a Dumneaei! De altfel, gasesc ca Doamna Nicolai este o figura importanta pe scena politicii romanesti. Este chemata sa prezinte punctul oficial de vedere a Partidului National Liberal ori de cate ori se intampla ceva spectaculos in peisajul politic national. Reprezinta modelul femeii care a reusit sa patrunda in lumea inchisa a politicii dominate de barbati. Pana acum cateva luni, Dumneaei si cu Doamna Mona Musca reprezentau idealul la care aspirau probabil mare parte din doamnele si domnisoarele membre in Tineretul National Liberal (TNL).

Cu toate acestea, de ce cred eu ca doamna Nicolai nu este potrivita pentru postul de vicepresedinte al Senatului? Pentru ca, din punctul meu de vedere, Dumneaei are o problema foarte mare la capitolul incredere si imagine publica/politica. Este binecunoscut tuturor episodul cu nepoata Doamnei Norica Nicolai care a fost depistata votand in Plenul Senatului desi nu avea acest drept (detalii <>). Aceasta fapta – care intre timp nu mai intereseaza pe nimeni – o descalifica automat de Doamna Senator pentru postul pe care l-a obtinut.

Ma gandesc la momentul cand domnul Vacaroiu nu va conduce sedintele de Senat, din diverse motive. In aceasta situatie probabil Dumneaei va avea drept sarcina de serviciu sa il inlocuiasca pe Domnul Vacaroiu si sa prezideze sedinta de plen. Ce legitimitate va mai putea avea in momentul in care va supune vreun act normativ la vot, in conditiile in care se stie care este respectul Dumneai referitor la exprimarea votului? Care va fi atitudinea pe care o va lua cand va putea observa de la tribuna Senatului ca unul sau mai multi colegi senatori lipsesc, dar, cu toate acestea, ei figureaza ca fiind prezenti si chiar isi exprima optiunile de vot? Va trece cu vederea acest fapt sau il va investiga asumandu-si riscul de a-i fi redeschis dosarul referitor la nepoata?

Cert este ca in politica imaginea trebuie sa reprezinte totul. Chiar daca Doamna Norica Nicolai a avut o contributie mare la elaborarea diverselor acte normative in cariera Dumneaei de senator si s-a implicat si in alte activitati care i-au crescut popularitatea si gradul de incredere al alegatorilor, incidentul cu nepoata, care a intrat in sala de sedinte a plenului Senatului si a votat in locul unui alt senator, a distrus toata munca depusa pana atunci. In mod normal, opinia publica se astepta la o demisie. Nu s-a intamplat asa ceva. In schimb, in locul cererii de demisie a aparut dosarul de candidatura la functia de vicepresedinte. Care a fost aprobat…

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Politica:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.