Knight and Day – Întâlnire explozivă

Din când în când apare la cinematograf câte un film conceput ca o fantezie pentru oameni mari. Astfel de filme nu fac parte din categoria celor interzise minorilor şi nici nu conţin scene vulgare, ci sunt menite doar să schimbe starea de spirit a spectatorilor reuşind să îi facă pe aceştia să zâmbească. Vizionând un film ca acesta, adulţii încep să viseze timp de aproape două ore şi să se întrebe la final dacă mai există eroi cu adevărat.

În acest caz eroul (interpretat de Tom Cruise) se trezeşte angrenat într-o relaţie ciudată cu o blondă cam prostuţă (Cameron Diaz face un rol genial) care mai mult îl încurcă decât îl ajută. Desigur, ca reţeta comediei romantice să fie de succes, el este – evident! – agent secret, iar ea este artistă – în cazul de faţă mecanic auto ce recondiţionează maşinile clasice.

Gândit parcă să respecte toate clişeele filmelor cu agenţi secreţi, “Knight and Day” (Întâlnire explozivă) abundă de situaţii în care eroul îi face praf pe toţi adversarii săi fără ca el să păţească ceva serios. Desigur, din când în când eroul este capturat, dar prin mijloace de comando numai de el ştiute reuşeşte să scape necondiţionat. Şi culmea, reuşeşte să o salveze şi pe ea din aceste situaţii cu adevărat critice!

Pe tot parcursul filmului eroina intră în tot felul de incidente periculoase pentru ca nu ascultă sfaturile primite. Ba, mai mult decât atât, câteodată ai impresia că face special o boacănă pentru a înrăutăţi situaţia existentă şi pentru a fi salvată de către erou. Evident că acesta o salvează de fiecare dată şi trece cu mult calm peste aceste probleme în care nu ar fi vrut să fie angrenat.

Filmul abundă de efecte speciale, care de care mai spectaculoase şi mai puţin credibile:  Tom Cruise sare dintr-o motocicletă pe o maşină în timp ce ambele erau în mers, face diverse cascadorii cu motociclete, automobile şi chiar cu un avion şi sare de şi pe clădiri mai ceva ca Spider-Man. Însă calităţile sale de agent secret nu pot fi recunoscute integral decât dacă reuşeşte să imobilizeze un adversar în timp ce este spânzurat de picioare. Asta după ce a fost lăsat să atârne timp de câteva ore, perioadă în care el a vegheat ca ea să se trezească liniştit!

Un mare plus al acestui film îl reprezintă peisajele şi locurile în care a fost filmat. Acţiunea îl duce pe spionul internaţional în diverse locuri printre care SUA, Elveţia, Spania şi, desigur, la refugiul său secret situat pe o insulă exotică. De fiecare dată ne sunt prezentate scene cu filmări exterioare foarte reuşite şi care atrag privirea spectatorului. Din păcate, viteza acţiunii filmului face ca unele dintre aceste cadre să fie ignorate de către cei care urmăresc filmul.

Finalul nu îl voi dezvălui, dar el este previzibil pentru un film axat pe relaţia dintre un agent secret şi o domnişoară blondă. În acelaşi timp vă recomand să vizionaţi filmul pentru că vă puteţi relaxa imaginându-vă cum ar fi dacă aţi fi în locul eroului de tip James Bond.

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Recomandari:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.