Tot ceilalţi sunt de vină

Discursul domnului Boc de la sfârşitul săptămânii trecute poate fi încadrat la categoria discursurilor memorabile ale dumnealui. Aflat la întâlnirea asociaţiei prefecţilor şi subprefecţilor din România domnul Prim-ministru a explicat care sunt cauzele care au determinat criza economică. Nu ştiu cât de convingător a fost domnia sa în faţă auditoriului prezent, dar cred totuşi că cetăţenii nu prea au urmărit acest discurs.

Cauza pentru care domnul Boc nu a convins este modul în care a prezentat lucrurile. Domnia sa s-a bazat pe o axiomă des folosită în politică: dacă situaţia din ţară este grea, atunci responsabili pentru această stare sunt foştii guvernanţi care au devalizat bugetul şi au lăsat ţara într-o situaţie de nedescris. Aşa cum domnul Prim-ministru cunoaşte, această strategie este foarte bună dacă este folosită corect şi în momentele propice, deoarece oamenii tind să caute un vinovat pentru ceea ce se întâmplă, iar cel care se află la conducerea ţării le oferă această variantă.

În schimb dacă foloseşti această strategie la trei ani din când eşti în funcţie atunci populaţia s-ar putea să nu mai fie de partea ta. Cu toţii cunoaştem faptul că orice lucru trebuie folosit cu măsură, fără a se abuza de el. În această situaţie cel mai probabil auditoriul va ajunge la concluzia că cel care face asemenea afirmaţii oricum nu este capabil să ofere o soluţie, dând vină pe altcineva în lipsa unei formule clare de rezolvare.

Partea cea mai amuzantă a acestei situaţii este că domnul Boc s-a referit la un moment dat în discursul său la “guvernarea anterioară”. Având în vedere faptul că acum este în funcţie guvernul Boc 5, după ce domnia sa a fost numit de mai multe ori Prim-ministru, Guvernul pe care îl conducea a fost demis prin moţiune de cenzură, iar Cabinetul reinvestit de mai multe ori, mă întreb oare la care “fostă” guvernare se referea domnul Boc?

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole care au aceeasi tema:


Articole din categoria Politica:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.