Niciodata cu alcool la volan!

Pentru unii e o forma de teribilism. Pentru altii e doar inconstienta pura. Rezultatul e intotdeuna la fel: accidente grave, raniti, morti. In Romania mor anual cateva mii de oameni din cauza accidentelor de circulatie! Acest numar este foarte, foarte mare! De fapt, orice numar mai mare de 0 atunci cand este vorba despre victime ale alcoolului la volan este foarte mare!

Din punctul meu de vedere, si nu numai al meu, betia la volan este o problema grava. De altfel, in noul cod rutier conducerea sub influenta bauturilor alcoolice este pedepsita cu suspendarea permisului pentru 90 de zile si cu 9 pana la 20 de puncte amenda! Asta inseamna ca si-au dat seama si autoritatile ca problema este serioasa si ca, de cele mai multe ori, sunt depasite de situatie!

Cu toate acestea, stim cu totii cum se aplica legea in Romania. Nu voi dezbate acest subiect prea mult, dar este de notorietate faptul ca toate – sau aproape toate – abaterile de la codul rutier pot fi rezolvate „pe cale amiabila” sau mai bine zis „la mica intelegere”. Ca doar agentii de circulatie sunt si ei oameni, au copii, cheltuieli etc. Doar nu putem atenta la bunastarea si dreptul la o viata fericita a agentului, nu-i asa?

Ma intreb oare cum se simt acei agenti de circulatie care „au facut pierdut” cazul vreunui individ mort de beat care circula pe drumurile publice si apoi afla ca acelasi individ a strivit sub rotile masinii sale un copil? Chiar merita spaga in cazul asta? Cativa zeci de Euro pentru viata unui copil? Si daca acel copil era chiar copilul agentului „binefacator”? Oare ar fi facut la fel daca stia ca e vorba de siguranta copiilor lui? Sunt convins ca nu…

Daca as face eu legea, ar fi foarte simplu. Ai baut, te-ai urcat la volan si ai fost prins, atunci suspendarea permisului de conducere pe viata! Nu conteaza ca a fost o greseala, ca nu se va mai repeta si alte povesti de genul acesta. O data ce ai facut-o, atunci e clar ca o vei mai face si a a doua oara! Aici nu vorbim despre un adolescent care incearca sa vada si el cum e prima tigara! Vorbim de un adult responsabil (ca doar permisul il primesti dupa 18 ani!) care este constient de faptul ca a consumat bauturi alcoolice si, cu toate acestea, se urca la volan! Iar daca este intr-o stare de inconstienta cauzata de prea mult alcool, atunci nu mai incape indoiala…

In final va propun sa vedeti un document elaborat de catre Departamentul Circulatiei din statul american Texas (Texas Department of Transportation) care prezinta consecintele consumului de alcool inainte de a te urca la volan. Acesta circula liber pe net si chiar va recomand sa-l trimiteti si voi cunostintelor voastre pentru ai sensibiliza cu privire la acest subiect! Documentul se gaseste <<aici>>.

ATENTIE!!! Documentul prezentat anterior contine imagini ce ar putea fi considerate socante! Deschiderea acestuia se face pe propria raspundere, considerandu-se ca toti cei care l-au accesat au fost avertizati inainte!

Facebook Twitter Pinterest Linkedin Email


Articole din categoria Social:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ATENŢIE !!! Toate comentariile sunt moderate.
Vor fi aprobate doar comentariile care se referă strict la tema dezbătută în cadrul articolului și care nu conțin replici rasiste, xenofobe sau jignitoare.
Vor fi respinse automat comentariile care folosesc un limbaj nepotrivit și/sau care conțin injurii la adresa autorului articolului original sau la adresa unui autor de comentariu din cele anterioare.